Snijd de bacon, bleekselderij, en artisjokharten fijn.
Bak de bacon in een droge koekenpan in 5-10 minuten krokant.
Voeg de gesneden bleekselderij en artisjokken toe en bak nog 5 minuten.
Laat het mengsel afkoelen.
Boen de oesters schoon.
Open elke oester met een oestermes door het in het scharnier te steken en de sluitspier door te snijden.
Verwijder de platte helft van de schelp.
Verwarm de grill voor op de middelste stand.
Bestrooi een bakplaat met grof zeezout (dit voorkomt dat de oesters omvallen).
Schep op elke oester wat van het bacon-artisjokmengsel.
Bedek de oesters met plakjes mozzarella en zet ze op de bakplaat in het zout.
Gratineer de oesters onder de grill gedurende 10 minuten of tot de kaas lichtbruin is.
Strooi een laag grof zeezout op de borden.
Verdeel de oesters over de borden en garneer met blaadjes bleekselderij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke gegratineerde oesters als voorgerecht.Combineer met een droge witte wijn zoals Chablis of een mousserende wijn zoals Champagne.