Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Pompoen met Romige Saus
Deze gegratineerde pompoen is een heerlijk bijgerecht voor de herfst of winter. Met romige pompoenpuree en een krokante bovenlaag is dit het perfecte comfortfood.
Porties:
4
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
ovenschaal
snijplank
staafmixer
Ingrediënten
▢
275
g
boter
▢
1
kg
pompoen
in blokjes gesneden
▢
40
g
bloem
▢
½
l
melk
▢
Peper naar smaak
▢
Nootmuskaat naar smaak
▢
3
geklutste eieren
▢
Paneermeel naar smaak
Instructies
Fruit de kleingesneden pompoen in 75 g boter tot het vocht is verdampt en de pompoen glazig is.
Pureer daarna de pompoen.
Maak een witte saus door 50 g boter te smelten, de bloem toe te voegen en dit te verdunnen met melk.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Laat de saus tien minuten zachtjes koken, draai het vuur uit en voeg de geklutste eieren toe.
Meng de saus met de pompoenpuree en schep dit in een beboterde ovenschaal.
Bestrooi met paneermeel en giet er wat gesmolten boter over.
Laat de gratin in een matig warme oven gratineren tot hij goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegratineerde pompoen gaat perfect samen met een volle, romige witte wijn zoals een Chardonnay of Viognier.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch