Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde scholrolletjes met vermoutsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
cocktailprikkers
Oven
Ingrediënten
▢
½
pot
visfond
▢
100
ml
witte vermout
▢
2
el
olijfolie
▢
1
gesnipperde sjalot
▢
2
worteltjes
in piepkleine blokjes
▢
4
zwarte olijven
in stukjes
▢
1
citroen
▢
6
el
peterselie
▢
6
scholfilets
▢
200
ml
crème fraiche
▢
50
gram
geraspte belegen kaas
Instructies
Oven voorverwarmen op 200°c
In wijde pan fond en vermout op hoog vuur tot kwart inkoken. In pan olie verhitten.
Sjalot, wortel, olijven en 1 el. van vocht erdoor scheppen.
Afgedekt in 3-4 min. gaar smoren.
Citroen raspen en uitpersen.
Van vuur af citroensap en peterselie door het wortelmengsel scheppen.
Peper en zout.
Filets in lengte halveren en inwrijven met peper, zout en citroensap.
Wortelmengsel over brede kant van filets uitspreiden.
Vis oprollen en vastzetten met prikkers.
In ovenschaal leggen.
Crème fraiche door ingekookt vocht roeren en saus laten binden.
Zout en peper.
Saus over de rolletjes schenken en kaas erover strooien.
In oven in 20-25 min goudbruin en gaar laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk