Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde snoek
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Oven
Ingrediënten
▢
peterselie
▢
zout
▢
750
gram
snoek
schoongemaakt
▢
2
de
water
▢
60
gram
boter
▢
1
citroen
▢
scheutje
azijn
▢
3
dl
blanke roux
▢
4
tomaten
▢
50
gram
geraspte oude kaas
Instructies
Leg de met zout ingewreven vis in een pan met water en azijn en de boter.
Snijd de citroen in plakjes en leg die op de vis.
Sluit de pan en stoof de vis in 15 minuten gaar op een laag vuur.
Maak de roux met een gedeelte van het stoofvocht.
Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Roer de stukjes tomaat, de kaas en wat gewassen en kleingesneden peterselie door de saus.
Leg de vis in een vuurvaste schotel, bedek hem met de saus en zet de schotel 10 minuten op 220°c, boven in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er gebakken krieltjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland