Besprenkel ze met citroensap en laat ze ongeveer 15 minuten intrekken.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Meng in een kom de koksroom met de zuivelspread.
Dep de tilapiafilets droog met keukenpapier en leg ze in een ovenschaal.
Verdeel het roommengsel gelijkmatig over de vis.
Bestrooi de tilapiafilets met Parmezaanse kaas.
Plaats de ovenschaal ongeveer 10 cm onder de hete grill en laat de vis in 8 à 10 minuten gaar en goudbruin worden.
Serveer de gegratineerde tilapiafilet met wortelsalade en gekookte krieltjes met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegratineerde tilapiafilet met romige kaassaus past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen de romige kaassaus complementeren en het gerecht in balans brengen.