Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde toasts met chesterkaas
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
vierkante sneden van een groot wit brood
▢
500
g
chesterkaas of cheddar
▢
50
g
bloem
▢
3
dl
engels bier
▢
1
koffielepel
worcestershire
▢
2
koffielepels
mosterd
▢
2
snuifjes
selderijzout
▢
paprika poeder
▢
50
g
boter
▢
2
eierdooiers
▢
zout
▢
peper
Instructies
Grilleer lichtjes de broodsneden en schik ze in de beboterde druippan.
rasp de kaas, meng die met de bloem en laat dit op een zacht vuurtje, zonder te koken, smelten.
als de bereiding een homogeen papje is, doe er de engelse saus bij, de mosterd, het selderij zout.
Neem van het vuur en doe er de eierdooier bij.
breng op smaak.
leg deze fondue op de toasts, strooi er paprika op en laat onder het grilleergedeelte van de oven 2 minuten gratineren.
Onmiddellijk opdienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook andere kazen kunnen gebruikt worden, witte wijn zal dan het bier vervangen.
Bijpassende wijn
een witte, droge wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch