Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde uiensoep 4
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
400
g
uien
▢
80
g
gezouten boter
▢
mespunt
vierkruidenpoeder
▢
10
g
bloem
▢
1½
l
kippenbouillon
▢
1
stokbrood
▢
100
g
geraspte gruyére
▢
zout
▢
vers gemalen peper
Instructies
Fruit de gepelde en grofgehakte uien 15 minuten in de boter.
Maal er wat peper over en voeg het vierkruidenpoeder toe.
Roer regelmatig om te voorkomen dat de uien te snel kleuren.
Bestrooi de goudgele uien met de bloem, giet de bouillon erbij en laat met de deksel op de pan
30 minuten zachtjes koken.
Proef of er nog zout en of peper bij moet.
Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster ze licht.
Schep de soep in kommen, leg er een paar sneetjes stokbrood op en bestrooi ze met de
geraspte kaas.
Laat onder de ovengrill gratineren en serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk