Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde Witlof met Romige Garnalensaus
Luxe gegratineerde witlof met Noordzeegarnalen in een romige saus, heerlijk als bijgerecht of lichte hoofdmaaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
mes
kookpan
ovenschaal
grill
Ingredients
▢
200
g
Noordzeegarnalen
gepeld
▢
4
dl
room
▢
4
eierdooiers
▢
15
g
boter
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
▢
Nootmuskaat naar smaak
Instructions
Reinig en was de stronkjes witlof en snijd ze fijn.
Voeg wat citroensap toe aan het water om verkleuring van het witlof te voorkomen.
Fruit het uitgelekte en fijngesneden witlof in de boter.
Voeg de room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Laat het zachtjes gaarstoven.
Haal de pan van het vuur en roer de garnalen door het witlofmengsel.
Bind de bereiding met de losgeklopte eierdooiers.
Controleer of het mengsel voldoende gekruid is.
Verdeel het witlofmengsel over diepe borden en plaats onder de grill tot het mooi gegratineerd is.
Serveer zeer warm met stukjes stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of een frisse groene salade voor een uitgebalanceerde maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Muscadet past perfect bij de romige textuur en de ziltige smaak van de garnalen.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Ovenschotel
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Kerst