Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
Meng in een kom de citroenrasp met de olijfolie, Italiaanse kruiden en citroenpeper naar smaak.
Snijd de zalmfilet in 4 gelijke stukken en wrijf ze in met zout, peper en 1 eetlepel citroensap.
Leg de stukken zalm naast elkaar in een ovenschaal.
Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op de zalm.
Besprenkel het geheel met het kruidenmengsel.
Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak de zalm gedurende 10-15 minuten, tot de zalm gaar is en de geitenkaas begint te kleuren.
Serveer de gegratineerde zalmfilet met bijgerechten zoals in de schil gefrituurde aardappelpartjes en een frisse broccolisalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor de broccolisalade: kook kleine roosjes broccoli 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Meng de broccoliroosjes met citroensap, olijfolie, stukjes zwarte olijven en gedroogde tomaat.