Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrild Zalmbroodje met Frisse Topping
Geniet van deze heerlijke gegrilde zalmbroodjes met een verfrissend glas Riesling.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grillpan of oven
Ingrediënten
▢
4
sneetjes
witbrood casino
zonder korst, in de lengte gesneden
▢
200
g
gerookte zalm
▢
Een handje geroosterde pijnboompitten
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
1
augurk
in stukjes gesneden
▢
Verse
roomkaas
▢
Stroop
▢
Verse
bieslook en dille
▢
Gemengde sla
Instructies
Besmeer de sneetjes brood met een laagje verse roomkaas.
Leg plakjes gerookte zalm op de roomkaas.
Voeg een handvol gemengde sla, kappertjes en stukjes augurk toe.
Rol de sneetjes op en zet ze vast met een satéprikker.
Grill de opgerolde sneetjes onder een grill of in de oven tot ze lichtbruin kleuren, dit duurt slechts een paar minuten.
Leg de opgerolde sneetjes rechtop in het midden van een groot bord.
Strooi verse bieslook, dille en geroosterde pijnboompitten over het bord.
Druppel stroop in mooie sierlijke lussen over het bord als finishing touch.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als voorgerecht kun je de porties halveren en de opgerolde sneetjes schuin doorsnijden.
Wijnadvies:
Een glas Riesling past perfect bij dit gegrilde zalmbroodje, de frisse en fruitige tonen van de wijn vullen de zalm en kruiden mooi aan.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Lunch
/
Zalm
Land van herkomst
Nederland