Kook de aardappels in een pan met kokend water gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze bijna gaar zijn.
Giet de aardappels af, laat ze afkoelen en snijd ze vervolgens in plakjes.
Snipper de ui heel fijn en snijd de rode paprika in kleine blokjes.
Meng de paprika en ui in een kom.
Leg 4 stukken plasticfolie van elk 30 x 30 cm op het werkvlak.
Leg op elk vel 2 plakjes ham op elkaar.
Verdeel het ui-paprikamengsel over de ham.
Vouw de plakjes ham om de vulling en vouw vervolgens de plasticfolie eromheen.
Bewaar de pakketjes in de koelkast tot gebruik.
Was de sla, slinger deze droog en scheur het in stukjes.
Verdeel de sla over vier borden.
Klop in een kommetje 6 eetlepels olie met azijn tot een dressing.
Knip een takje van elke soort kruiden uit het zakje en voeg toe aan de dressing.
Breng op smaak met zout en peper.
Knip van de resterende tijm 4 mooie toefjes af voor garnering.
Wrijf de grillpan dun in met de resterende olie.
Grill de aardappelplakjes in porties gedurende ongeveer 2 minuten, keer ze halverwege om.
Leg de gegrilde aardappelplakjes op de sla en besprenkel met de dressing.
Haal de hampakketjes uit de plasticfolie en leg ze met de naad naar beneden op de aardappels.
Verdeel de rest van de dressing over de salade.
Garneer met de toefjes tijm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze salade. De levendige smaken van de wijn complementeren de gegrilde aardappelen en de ham perfect, terwijl de lichte zuurgraad zorgt voor een verfrissende combinatie.