Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Aubergine Rosbiefrolletjes met Pikante Muntsaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
vergiet
snijplank
cocktailprikkers
Ingrediënten
▢
2
kleine
aubergines
▢
1
limoen
▢
15
g
verse munt
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
2
eetlepels
Thaise vissaus
▢
4-5
eetlepels
olie
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
rode peper
in flinterdunne reepjes
▢
12
plakjes
rosbief
▢
Versgemalen zwarte peper
Instructies
Snijd de uiteinden van de aubergines en snijd van elke aubergine 6 lange plakken.
Leg de plakken in een vergiet, bestrooi met zout en laat 10 minuten staan.
Snijd 4 dunne plakjes van de limoen, pers de rest van de vrucht uit.
Pureer in een vijzel of in een keukenmachine de muntblaadjes met knoflook, Thaise vissaus en 3-4 eetlepels olie tot een gladde saus.
Breng de muntsaus op smaak met limoensap, suiker en zout.
Voeg de peperreepjes toe en meng goed.
Dep de aubergine droog met keukenpapier.
Verhit een grillpan.
Bestrijk de aubergine aan beide kanten met 1 eetlepel olie en rooster in 2 porties in de grillpan goudbruin en gaar.
Draai halverwege om voor een mooi ruitpatroon.
Leg de geroosterde aubergine op een snijplank en laat afkoelen.
Leg op elke plak aubergine een plakje rosbief.
Maal er peper overheen.
Rol de aubergineplakken stevig op en zet vast met cocktailprikkers.
Verdeel de rolletjes over de borden, schep de muntsaus erover en garneer met plakjes limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een licht gekoelde rosé past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
234
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
16
g
|
Vet:
17
g
|
Zout:
2.3
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Fusion
/
Oosters
Geschikt voor Dieët:
Tarwevrij