Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Auberginespiesen met Krielaardappeltjes
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Barbecue
vergiet
Keukenmachine
pan
Zeef
keukenpapier
4 metalen of houten spiesen
Ingrediënten
▢
1
aubergine
▢
Zout
▢
16
krielaardappeltjes in de schil
▢
½
potje
gedroogde tomaat op olie
▢
15
g
basilicum
▢
16
kerstomaatjes
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
Peper naar smaak
Instructies
Voorbereiden
: Laat de spiesen op kamertemperatuur komen.
Was de aubergine en snijd hem in de lengte in 6 dunne plakken.
Halveer de plakken in de lengte, bestrooi ze met zout en laat ze in een vergiet ± 20 minuten liggen.
Aardappeltjes koken: Kook intussen de krielaardappeltjes in een pan met weinig water en zout in 5 minuten beetgaar.
Laat ze uitlekken in een zeef.
Tomatenpasta maken:
Pureer de gedroogde tomaatjes met de aanhangende olie en de basilicum in een keukenmachine tot een grove pasta.
Breng op smaak met peper.
Auberginerolletjes maken:
Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier, bestrijk ze met de tomatenpasta en rol elke plak stevig op.
Spiesen samenstellen:
Steek de auberginerolletjes, krielaardappeltjes en kerstomaatjes afwisselend aan de spiesen.
Bewaar de spiesen afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Grillen
: Bestrijk de spiesen rondom met olijfolie en rooster ze op de hete barbecue in ± 6 minuten rondom mooi bruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Vegetarisch