2hamburgers of 4 mini-hamburgers uit een gourmetpakket
2sjalotjesgepeld en fijngehakt
4augurkenfijngehakt
2bladen ijsbergslain smalle reepjes gesneden
2plakkenbakbacon
4witte minibolletjes
4plakjescheddar of lichtbelegen kaas
Ketchup
1eetlepelolie
Instructies
Halveer de hamburgers en vorm er 4 kleinere hamburgertjes van.
Meng de fijngehakte sjalotjes en augurken door elkaar.
Was de ijsbergsla en snijd deze in smalle reepjes.
Halveer de plakken bakbacon en snijd de minibolletjes open.
Leg de hamburgertjes, sjalot/augurkmengsel, slareepjes, bakbacon, kaas en broodjes bij elkaar op een schaal.
Zet een fles ketchup erbij.
Grill de hamburgers op een hete grillplaat tot ze bruin en gaar zijn.
Bak tegelijkertijd de plakjes bacon knapperig op de grillplaat.
Leg de hamburgers in een pan en leg de bacon en cheddar er bovenop.
Schuif de pan onder het grillelement tot de kaas gesmolten is.
Rooster ondertussen de snijkanten van de minibolletjes kort op de grillplaat.
Beleg de broodjes met reepjes sla, cheeseburger, een beetje van het sjalot/augurkmengsel en ketchup naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gegrilde bacon cheeseburgers met wat extra frietjes of een frisse salade voor een complete maaltijd. Varieer met de toppings naar smaak, zoals plakjes tomaat, rode ui of jalapeñopepers voor wat extra pit. Je kunt ook een veggie burger gebruiken in plaats van vlees voor een vegetarische optie.
Wijnadvies:
Deze stevige en smaakvolle cheeseburgers passen goed bij een koele, lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige Merlot.