Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Basilicumkip met Frisse Marinade
Heerlijke gegrilde kipfilet met een frisse basilicummarinade, perfect voor zomerse diners.
Porties:
4
(inclusief marineren)
4
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Keukenmachine
kwastje
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
witte wijnazijn
▢
1
dl
olijfolie
▢
4
kipfilets
▢
50
g
basilicumblad
▢
Versgemalen peper
▢
Zout
Instructies
Doe de basilicum, olijfolie, witte wijnazijn, zout en peper in een keukenmachine.
Mix tot een gladde saus ontstaat.
Maak met een scherp mes 5 à 6 diepe kerven in elke kipfilet.
Leg de kipfilets met de ingekerfde kant naar boven in een lage schaal.
Overgiet de kipfilets met de marinade.
Gebruik een kwastje om de marinade goed in de kerven te werken.
Dek de schaal af met plasticfolie en zet minstens 4 uur in de koelkast.
Grill de kipfilets boven een houtskoolvuur of in een hete grillpan gedurende 15 minuten.
Draai de kip regelmatig om zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
0
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Kip
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Sojavrij