100gharde blauwaderkaas zoals roquefort of gorgonzola
2eetlepelsolie
2eetlepelsroomboter
Instructies
Verwarm een grillpan op hoog vuur.
Smeer de biefstukken in met olie en bestrooi ze met zout en peper.
Gril de biefstukken kort aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn en een streepjesmotief hebben.
Laat de biefstukken op een koud bord even afkoelen.
Besmeer de boterhammen met een dunne laag boter.
Verdeel de rucola over 4 boterhammen.
Schaaf dunne plakken van de blauwaderkaas en verdeel deze over de rucola.
Snijd de biefstukken in dunne repen en leg ze op de kaas.
Dek het geheel af met een nieuwe snee brood.
Snijd de sandwiches doormidden, pak ze in en geniet ervan buitenshuis!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke gegrilde biefstuk en blauwaderkaas sandwiches en beleef een smaakvolle lunchervaring!
Wijnadvies:
Een krachtige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon past goed bij deze sandwich. De volle smaak en tannines van de wijn gaan goed samen met het sappige vlees en de intense smaak van de blauwaderkaas.