Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde biefstuk met bearnaisesaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Steelpan
Ingrediënten
▢
4
stukken
biefstuk
of tournedos of T-Bone
▢
200
g
boter
▢
1
kervel
verse gehakte
▢
1
deciliter
water
koud
▢
2
soeplepels
dragon
gehakte
▢
zout
▢
30
g
sjalotten
▢
olie
▢
3
eierdooiers
▢
1
koffielepel
peper
grof gemalen
▢
peper
▢
zout
▢
1
deciliter
alcohol
of dragonazijn
Instructies
Laat de boter op een heel zacht vuur smelten (indien nodig au bain-marie), zonder te roeren.
Als ze volledig gesmolten is, schuimt u ze af en laat u ze afkoelen.
Snipper intussen de sjalotten.
Doe ze in een steelpan met de azijn, de peper en 1 soeplepel gehakte dragon.
Laat sudderen tot er slechts een vierde van de vloeistof overblijft.
Neem de pan van het vuur, voeg er koud water bij en filtreer het mengsel.
De vloeistof die u bekomt doet u opnieuw in de pan.
Verwarm de pan au bain-marie, doe er de eidooiers bij en klop krachtig met een garde tot u een schuimende substantie krijgt zoals bij een sabayon.
Neem de pan van het vuur en voeg er beetje bij beetje de geklaarde boter bij.
Blijf goed mengen.
Breng op smaak, doe er de gehakte kervel bij en de rest van de dragon.
Dien lauwwarm op met het gegrilde vlees van uw keuze.
Geef er frietjes bij. Wanneer u de saus iets te dik vindt, kunt u er een beetje koud water bijvoegen.
Gaat de saus schiften, klop ze dan op met een ijsblokje.
U kunt de helft van de azijn eventueel vervangen door witte wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees