Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Biefstukrolletjes met Parmaham in Saliejus
Geserveerd met Aardappelkoekjes en Geroosterde Groenten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
ovenschaal
Bakplaat
Ingrediënten
▢
6
kleine
biefstukjes of ossenhaasjes
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
1
zakje
verse Italiaanse kruidenmix
20 g
▢
8-10
eetlepels
olijfolie
▢
4
eetlepels
boter
▢
100
g
parmaham
▢
1
pot
vleesfond
380 ml
▢
6
grote
vastkokende aardappels
bijv. Lady Christl
▢
1
ei
▢
3
uien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
6
romatomaten
▢
1
courgette
▢
1
dunne
aubergine
Instructies
Dep de biefstukjes droog en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper.
Pluk de blaadjes salie uit de kruidenmix en scheur de grote blaadjes grof.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de biefstukjes op hoog vuur gedurende 20-30 seconden per kant bruin.
Laat ze daarna op een snijplank afkoelen.
Smelt in het achtergebleven bakvet 1 eetlepel boter en bak de salieblaadjes 1 minuut zachtjes.
Voeg de vleesfond toe en roer de aanbaksels los.
Laat de jus in een sauspan in 15 minuten tot de helft inkoken.
Breng op smaak met zout en peper.
Omwikkel elke biefstuk met 2 plakken parmaham en druk de naden aan.
Leg de biefstukrolletjes in een ovenschaal en dek af met plasticfolie.
Zet zowel de biefstukrolletjes als de jus in de koelkast.
Schil en rasp de aardappels grof.
Spoel de rasp af onder water en dep deze droog met keukenpapier.
Meng de rasp met het losgeklopte ei, zout en peper.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schep bergjes van het aardappelmengsel in de pan.
Druk ze met een lepel plat tot koekjes en bak ze aan beide kanten goudbruin.
Leg ze op keukenpapier om uit te lekken en zet ze afgedekt in de koelkast.
Snijd de uien in ringen.
Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de uienringen zachtjes gedurende 15 minuten.
Voeg de geperste knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
Schep de tijmblaadjes erdoor.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Snijd de tomaten, courgette en aubergine in dunne plakjes.
Verdeel de uien over een ingevette ovenschaal en schik de groenteplakjes er dakpansgewijs bovenop.
Bestrooi royaal met peper en druppel er 4 eetlepels olie over.
Zet de schaal afgedekt in de koelkast.
Haal alle voorbereide ingrediënten ruim voor het diner uit de koelkast.
Zet de groenteschaal in het midden van de voorverwarmde oven en rooster de groenten in ongeveer 45 minuten gaar.
Leg de aardappelkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm ze in de oven.
Bak de biefstukrolletjes in 10-12 minuten rosé in de oven.
Haal ze uit de oven en laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Verwarm de jus en klop er met een garde 1 eetlepel koude boter door.
Verdeel de geroosterde groenten over vier warme borden, leg de biefstukrolletjes ernaast en serveer met de aardappelkoekjes en de jus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Italië