Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Bloemkoolspiesjes met Citroen Dressing
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
satéstokjes
Grillpan, of barbecue
Ingrediënten
▢
1
grote
bloemkool
in roosjes
▢
8
eetlepels
olijfolie
▢
Sap van 1 citroen
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
4
eetlepels
geroosterde sesamzaadjes
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten in ruim kokend water.
Rijg de bloemkoolroosjes vervolgens aan de satéstokjes.
Besmeer de bloemkoolspiesjes met olijfolie.
Klop het citroensap met 6 eetlepels olijfolie, peper en zout door elkaar voor de dressing.
Verhit een grillpan of barbecue.
Gril de bloemkoolspiesjes in 3-5 minuten lichtbruin.
Leg de gegrilde spiesjes op een schaal, schenk de citroen dressing erover en bestrooi ze met paprikapoeder en geroosterde sesamzaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de citroenachtige smaak van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
230
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch