Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde courgette- en auberginerolletjes met roomkaas
Boodschappen 9-2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
cocktailprikkers
Ingrediënten
▢
1
aubergine
in 1 cm dikke plakken
▢
1
courgette
in 1 cm dikke plakken
▢
zout
▢
1
teentje
knoflook
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
200
g
roomkaas naturel
Instructies
Bestrooi de plakken groente met zout en laat dit 10 minuten intrekken.
Pel het teentje knoflook en pers dit boven de olie en roer door.
Dep de plakken droog en bestrijjk een zijde met de olie.
Verhit een grillpan en grill de plakken met de oliezijde naar de onderkant.
Leg de plakken na grillen op elkaar op keukenpapier.
Verdeel de roomkaas over de gegrilde kant en vorm er rolletjes van.
Steek ze vast met de prikkers.
Bestrijk ze met de rest van de olie en grill ze nog even in de hete pan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer hierbij een pistoletje of ciabattabroodje.
Variatietip:
meng eens 1 theelepel grofgemalen zwarte peper door de kaas.
Variatietip:
bestrijk de gegrilde groenteplakken eens met rode of groene pesto voordat u de kaas erover verdeelt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch