Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Entrecôte met Groene Olijvensaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
29
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Steelpan
Koekenpan
Kooklepel
Keukenmes
Ingrediënten
▢
2
sjalotten
fijngesnipperd
▢
50
g
boter
▢
1
bakje
verse groene tapenade
100 g
▢
200
ml
droge witte wijn
▢
200
ml
kookroom
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
4
entrecôtes
op kamertemperatuur
Instructies
Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de sjalotten zachtjes gedurende 2 minuten.
Voeg de groene tapenade toe en bak deze nog 1 minuut mee.
Voeg de helft van de witte wijn toe en roer de kookroom erdoor.
Laat de saus op laag vuur binden.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Bestrooi de entrecôtes met zwarte peper.
Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de entrecôtes afhankelijk van de gewenste gaarheid gedurende 2-4 minuten per kant.
Keer het vlees regelmatig.
Leg de entrecôtes op vier warme borden.
Roer de overgebleven witte wijn door het achtergebleven bakvet in de koekenpan om de aanbaksels los te maken.
Giet de jus vervolgens door de saus.
Schep de saus over de entrecôtes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een mooie rode Bordeaux wijn, zoals een Médoc of een Pauillac, past goed bij dit gerecht vanwege de stevige smaken van het vlees en de olijvensaus.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
38
g
|
Vet:
45
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij