Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Pel de knoflook en snijd deze in plakjes.
Knip de abrikozen in vieren.
Meng in een kom het chilipoeder, de koriander, de komijn en de peper.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok.
Voeg de knoflook, ui en abrikozen toe en roerbak dit 3-4 minuten zachtjes.
Voeg de tomaatblokjes en tomatenpuree toe en bak dit ca.
2 minuten mee.
Strooi driekwart van het kruidenmengsel erover en schenk de koffie erbij.
Laat dit ca.
10 minuten zacht sudderen tot er een lichtgebonden saus ontstaat.
Breng de saus op smaak met zout.
Verhit een grillpan tot gloeiend heet.
Meng de rest van het kruidenmengsel met de resterende olijfolie en bestrijk hiermee de entrecotes.
Rooster de entrecotes op hoog vuur ca.
6 minuten, keer halverwege om.
Bestrooi ze daarna met zout.
Leg de entrecotes op borden en schep de abrikozen-koffiesaus erover.
Serveer de resterende saus apart erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een krachtige rode wijn zoals een Syrah of een Zinfandel. Deze wijnen hebben voldoende body en kruidigheid om de complexe smaken van de abrikozen-koffiesaus en de entrecote te complementeren.