Verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in kleine stukjes.
Doe ze in een kom.
Snijd de jalapeñopepers in reepjes en voeg ze toe aan de tomaten.
Snijd de chorizo in smalle reepjes.
Pel en snipper de rode ui.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op laag vuur en bak 2/3 van de chorizo en 2/3 van de ui zacht gedurende ongeveer 5 minuten.
Schep ze uit het bakvet met een schuimspaan en voeg ze toe aan de tomaten.
Voeg ook de wijn, ongebakken chorizo en rauwe ui toe aan de tomaten.
Meng voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Laat de salsa afkoelen.
Verhit de resterende olie in het bewaarde bakvet.
Bak de entrecotes in ongeveer 6 minuten aan elke kant bruin, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
Bestrooi ze halverwege met zout en peper.
Verdeel de gegrilde entrecotes over twee voorverwarmde borden.
Schep de chorizosalsa eroverheen.
Knip de korianderblaadjes fijn en strooi ze over de entrecotes met salsa.
Serveer de entrecotes met rijst en spinazie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze entrecote met pittige chorizosalsa gaat goed samen met een stevige rode wijn zoals een Malbec uit Argentinië of een Tempranillo uit Spanje. De robuuste smaken van de wijn passen goed bij de rijke smaak van de entrecote en de pittige chorizosalsa.