Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Forel met Citroen en Kappertjes
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Diepe koekenpan,
magnetron
Ingrediënten
▢
1
citroen
▢
4
eetlepels
bloem
▢
2
forellen
schoongemaakt
▢
1
eetlepel
fijngehakte peterselie
diepvries of vers
▢
2
eetlepels
kappertjes
▢
1
schaaltje
pofaardappels met yoghurt-knoflooksaus
2 stuks
▢
50
g
boter
▢
1
bakje
groene groentemix
diepvries, 300 g
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Boen de citroen schoon, rasp de schil en snijd de vrucht in plakjes.
Meng in een diep bord de bloem met zout en peper.
Wentel de forellen door de bloem en schud overtollig bloem eraf.
Bestrooi de buikholte van de forellen met peper en zout en vul ze met citroenrasp, peterselie en kappertjes.
Pof de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de forellen aan elke kant in 6-7 minuten goudbruin en gaar.
Houd de aardappels warm in een theedoek en verwarm de groentemix in de magnetron gedurende ongeveer 5 minuten op vol vermogen.
Leg op elk bord een forel en garneer met citroenplakjes.
Leg de aardappel ernaast, snijd deze open en vul met de yoghurt-knoflooksaus.
Serveer de groentemix naast de forel en aardappel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de gegrilde forel en de citroen-kappertjes smaken.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Jaargetijde:
Snel te maken