Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Forel met Citroen-Peterselie Boter
Porties:
2
Personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
barbecue of grill
Kwast voor bestrijken
Mengkom
Ingrediënten
▢
2
schoongemaakte
forellen
▢
25
gram
gesmolten boter
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
1
eetlepel
fijngehakte peterselie
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Vermeng in een mengkom de gesmolten boter met het citroensap en de fijngehakte peterselie.
Voeg peper en zout naar smaak toe aan het botermengsel.
Bestrijk de schoongemaakte forellen van binnen en van buiten royaal met het botermengsel.
Verhit de barbecue of grill op middelhoog vuur.
Leg de forellen op de barbecue of grill en gril ze gedurende ongeveer 15 minuten.
Draai de vissen regelmatig om en bestrijk ze telkens met het botermengsel om ze sappig te houden.
De forellen zijn klaar als het vlees gemakkelijk loskomt van de graat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij de lichte en frisse smaken van de gegrilde forel.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
1
g
|
Protein:
38
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Tarwevrij
/
Zout arm