Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Frikadel-Peultjes Spiezen
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grilpan of barbecue
spiezen
Ingrediënten
▢
8
frikadellen
▢
2
eetlepels
sambal oelek
▢
1
theelepel
djahé
gemalen gember
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
eetlepels
olie
▢
200
gram
peultjes
afgehaald
Instructies
Snijd de frikadellen in vijf stukken.
Meng in een kom de sambal oelek, djahé, ketjap manis, fijngehakte knoflook en olie.
Voeg de gesneden frikadellen en peultjes toe aan de marinade.
Laat minstens 15 minuten marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Rijg de gemarineerde stukken frikadel en peultjes om en om aan de spiezen.
Verhit een grilpan of barbecue op middelhoog vuur.
Gril de frikadel-peultjes spiezen in ongeveer 5 minuten, of tot ze bruin en knapperig zijn, waarbij je ze af en toe omdraait voor gelijkmatige garing.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
385
kcal
|
koolhydraten:
14
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij
/
Zout arm