Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Gamba's met Wasabipuree
Porties:
6
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
kruimige aardappels
▢
Snufje
zout
▢
Peper
▢
Klontje
boter
▢
100
ml
water
▢
50
ml
slagroom
▢
Wasabi
▢
6
flinke
gamba's
gepeld met staart
▢
Neutrale olie
▢
Teriyaki saus
▢
Zwarte sesamzaadjes
Instructies
Kook of stoom de aardappels gaar, giet ze af en pureer ze met een pureeknijper of stamp ze fijn.
Voeg warm water toe, totdat een smeuïge puree ontstaat.
Maak het romig met de slagroom en boter.
Breng de puree op smaak met witte peper en zeezout.
Roer nu de wasabi door de puree.
Proef en voeg toe naar smaak.
Verhit een grillpan en grill hierin de met olie bestreken gamba's tot ze gaar zijn en een mooie grillstreep hebben.
Serveren: Doe de puree in een spuitzak met een grof gekartelde spuitmond.
Spuit een rozet op een klein bordje en zet de gamba, met de staart naar boven, erin.
Druppel wat teriyakisaus erover en bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de pittige wasabipuree en de zachte smaak van de gamba's.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Japan
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij