Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Garnalen met Paprikacompote
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
g
garnalen
gepeld en schoongemaakt
▢
3
sjalotten
fijngehakt
▢
Schil en sap van 1 limoen
▢
Een snufje
cayennepeper
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
6
paprika's
in kleine blokjes gesneden
▢
1
theelepel
honing
▢
200
ml
droge witte wijn
▢
1
theelepel
gedroogde tijm
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Meng de garnalen, 1 fijngehakte sjalot, limoenschil en -sap in een kom.
Breng op smaak met zout en een snufje cayennepeper.
Laat marineren terwijl je de paprikacompote bereidt.
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem.
Fruit de resterende sjalot goudbruin.
Voeg de paprika toe en bak deze zachtjes mee, terwijl je regelmatig roert.
Voeg de honing, witte wijn, gedroogde tijm en 150 ml water toe.
Laat de paprika's sudderen met het deksel schuin op de pan op matig vuur tot bijna al het vocht is verdampt.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de paprikacompote over vier borden.
Schep de gemarineerde garnalen en de marinade er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met geroosterd brood en/of rijst.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc zou goed samengaan met dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
310
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Australië