Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Geitenbrie en Peer Ciabatta
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
grillpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
ciabatta
of notenbrood voor een extra smaakdimensie
▢
50
g
plantaardige boter
▢
150
g
geitenbrie of zachte geitenkaas
▢
4
kleine
handperen
▢
Versgemalen peper
Instructies
Verwarm de ovengrill voor.
Snijd de ciabatta horizontaal doormidden en vervolgens in vier (schuine) stukken.
Besmeer ze dun met plantaardige boter.
Snijd de geitenbrie in dunne plakken.
Schil of was de peren.
Houd ze bij het steeltje vast en snijd er zo aan beide kanten, langs het klokhuis, plakken van.
Smelt de rest van de boter in een grote grillpan en laat de plakken peer aan beide kanten lichtbruin kleuren.
Leg de broodhelften met de opengesneden kant naar boven onder de grill en rooster het brood in 3-4 minuten goudbruin.
Neem het rooster of bakblik uit de oven en leg de broodhelften erop, weer met de opengesneden kant naar boven.
Beleg twee van de vier broodhelften met peer en brie en bestrooi ze met versgemalen peper.
Schuif het brood 3-4 minuten terug onder de grill, tot de snijvlakken goudbruin zijn en de brie is gesmolten.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de combinatie van geitenkaas en peer.
Voedingswaarden
Calories:
390
kcal
|
koolhydraten:
51
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
17
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Fruit
/
Kaas
/
Lunch
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch