Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Griet met Ragout van Groene Asperges
Een verfijnde amuse met gegrilde grietfilet en een romige aspergeragout.
Porties:
16
amuse-porties
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Kleine kookpan
Mengkom
Garde
Ingrediënten
▢
16
x 60 g victoriabaarsfilet
▢
2
bossen groene asperges
▢
40
g
boter
▢
1
sjalotje
▢
60
g
bloem
▢
1
takje
kervel
▢
Citroensap
▢
Olijfolie
▢
Room
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Voorbereiding:
Snijd de grietfilet in 16 porties van 60 g.
Besprenkel de vis met citroensap, olijfolie, zout en peper.
Zet in de koelkast tot gebruik.
Ragout:
Schil de groene asperges en snijd de kopjes af op 3 cm lengte.
Snijd de rest van de asperges in stukken van 1 cm.
Kook de asperges net gaar in gezouten kokend water.
Snipper de sjalot fijn.
Smelt de boter in een kleine pan en fruit de sjalot zonder te kleuren.
Voeg de bloem toe en maak een roux.
Laat 1 minuut op laag vuur garen.
Voeg al roerend met een garde 500 ml aspergevocht toe en kook tot een gladde saus.
Voeg de aspergestukken en room toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Afwerken:
Verwarm de aspergepunten.
Verwarm de ragout zachtjes door.
Grill de grietfilet in een zeer hete grillpan tot deze net gaar is.
Dresseren:
Schep een lepel aspergeragout op elk bordje.
Leg hierop een stuk gegrilde griet.
Garneer met aspergepunten en een takje kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een elegante Franse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Lente