Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Groente Pakketjes van Bladerdeeg
Porties:
12
stuks
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Kwastje voor het besprenkelen van het ei
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
3
zoete aardappels
▢
3
winterpenen
▢
3
pastinaken
▢
Citroen
voor rasp en sap
▢
Zout
▢
Peper
▢
2-3
verse
takjes salie of komijn
fijngehakt
▢
2-3
verse
takjes tijm
fijngehakt
▢
3
eetlepels
honing
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
1
ei
geklutst
Instructies
Laat het bladerdeeg 10 minuten op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).
Snijd de zoete aardappels, winterpenen en pastinaken in lange, dunne repen van ongeveer 10 cm lang.
Meng de gesneden groenten met de gehakte kruiden, citroenrasp en -sap, knoflook, zout en peper.
Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met honing.
Rooster de groenten gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze vervolgens iets afkoelen.
Verlaag de oventemperatuur naar 180°C (heteluchtoven 160°C).
Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke vierkantjes.
Verdeel de geroosterde groenten over de vierkantjes bladerdeeg en vouw ze dicht tot pakketjes.
Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met geklutst ei.
Bak de pakketjes gedurende 15-18 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pakketjes combineren goed met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij
/
Vegetarisch