Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde groenten met zachte tofucrème
AllerHande april 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Mengkom
staafmixer
grillpan
Ingrediënten
▢
1
schaaltje
tofu naturel
375 g in blokjes
▢
1
bak
groene pesto
100 g
▢
3
eetlepel(s)
slagroom
▢
1
aubergine
▢
1
courgette
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
1
dl
olijfolie
▢
1
rode paprika
in repen
▢
½
duopakje
aardappelschijfjes
à 700 g
▢
2
zongedroogde tomaten op olie
in reepjes
Instructies
In hoge smalle mengkom tofu, pesto en slagroom met staafmixer tot gladde crème pureren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Aubergine en courgette wassen en in de lengte in dikke plakken snijden.
Knoflook door olie roeren.
Aubergine, courgette en paprika bestrijken met knoflookolie en met zout en peper bestrooien.
Grillpan verhitten.
Groenten in porties in 5-7 minuten mooi bruin en gaar roosteren, halverwege keren.
Intussen in koekenpan rest van knoflookolie verhitten en aardappelschijfjes in 10 minuten goudbruin en gaar bakken.
Gegrilde groenten warmhouden.
Gegrilde groenten, aardappels en paprikarepen over vier borden verdelen.
Garneren met reepjes zongedroogde tomaat.
Tofucrème apart erbij geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch