Een verfijnd gerecht van malse hazerugfilet, geserveerd met een rijke portsaus op smaak gebracht met kruiden en sinaasappelschil. Perfect voor een feestelijk diner!
Leg de hazeruggen op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 13-15 minuten.
Haal de hazeruggen uit de oven, leg ze op een bord en dek ze lichtjes af met aluminiumfolie.
Giet het braadvocht in een braadpan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes gedurende 10 minuten.
Voeg de kruidnagel, kaneelstokje, sinaasappelschil en wijnazijn toe.
Laat dit op zacht vuur volledig inkoken.
Voeg de rode port toe en laat het geheel tot de helft inkoken.
Roer de slagroom erdoor en laat opnieuw tot de helft inkoken.
Zeef de saus en roer de mosterd en boter erdoor.
Breng op smaak met zout (niet meer aan de kook brengen).
Snijd de filets van de hazeruggen met een scherp mes van het bot.
Snijd de filets schuin in plakjes.
Serveer de hazerugfilets op borden, maal er wat verse peper over en schenk de saus eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met verse pasta en geglaceerde kastanjes voor een complete en luxe maaltijd.Wijnadvies:Een volle rode wijn zoals een stevige Pinot Noir of een klassieke Bordeaux sluit perfect aan bij de rijke smaken van dit gerecht.