Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde heilbot
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Ingrediënten
▢
4
moten
heilbot
á 200 g
▢
zout
▢
peper
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
2
tomaten
Voor de kruidenboter:
▢
50
g
roomboter
▢
1
eetlepel(s)
gehakte tuinkruiden:
peterselie, dragon, dille,
▢
1
mespuntje
paprikapoeder
▢
wat
zout
Instructies
Dip de onder stromend water afgespoelde moten vis met keukenpapier af en wrijf ze in met peper en zout.
Giet olie over de moten, verhit de grillpan en gril de vis aan alle kanten.
De heilbot is gaar als de graat er gemakkelijk kan worden uitgenomen.
Laat tegelijkertijd de gehalveerde tomaten mee gaar worden.
Leg de heilbot op een voorverwarmde schaal.
Maak van de roomboter, de tuinkruiden, paprikapoeder en wat zout, door alles goed te vermengen de kruidenboter.
Dien de vis op met de tomaten en de kruidenboter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met warm stokbrood of nieuwe gekookte aardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland