Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Indiase Visspiesen met Naanbrood
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Barbecue
Grillrooster
spiesen
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
milde Indiase currypasta
▢
100
ml
milde yoghurt
▢
600
g
zeewolffilet of andere witte-visfilet
▢
2
rode uien
▢
2
naanbroden
naturel Indiaas plat brood
▢
½
zakje
verse koriander
15 g, grof gehakt
▢
Olie om in te vetten
Instructies
Roer de milde Indiase currypasta door de yoghurt in een schaal.
Snijd de vis in blokjes en meng deze door de curry-yoghurt marinade.
Laat de vis minstens 1 uur marineren in de koelkast, waarbij je het mengsel tussendoor een keer omschept.
Pel de uien en snijd ze in 8 partjes, waarbij je de wortelaanzet aan de onderkant laat zitten, zodat de partjes niet uit elkaar vallen.
Rijg de gemarineerde visblokjes afwisselend met de ui-partjes aan de spiesen.
Vet het rooster van de barbecue lichtjes in met olie.
Rooster de vis op de barbecue in 6-8 minuten gaar, waarbij je de spiesen voorzichtig keer.
Rooster de naanbroden aan de zijkant van de barbecue gedurende 2-3 minuten per kant.
Leg de vispennen op vier borden en strooi er verse koriander overheen.
Scheur het naanbrood in repen en leg deze naast de vis op de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige en licht gekoelde rosé wijn, zoals een Grenache rosé, past goed bij deze pittige en exotische visspiesen.
Voedingswaarden
Calories:
510
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
4018
g
|
Vet:
1.5
g
|
Zout:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
India