Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Kabeljauw met Aromatische Tomatensaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
scherp mes
snijplank
pan
grillpan
citruspers
Ingrediënten
▢
750
g
romatomaten
▢
3
teentjes
knoflook
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
½
kaneelstokje
▢
Zout
▢
1
citroen
▢
½
theelepel
paprikapoeder
▢
½
theelepel
gemalen komijn
djinten
▢
Peper
▢
600
g
kabeljauwfilet
Instructies
Ontvel de tomaten en verwijder eventueel de zaadjes.
Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Pel de knoflook en snijd in plakjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de knoflook zachtjes tot de plakjes licht kleuren.
Voeg de tomaten, het kaneelstokje en een mespunt zout toe.
Laat de tomaten op laag vuur in circa 30 minuten inkoken tot een vrij dikke saus.
Halveer de citroen.
Pers één helft uit en snijd van de andere helft 4 plakjes.
Meng het citroensap met de rest van de olie, paprikapoeder, komijn en een mespunt peper.
Bestrijk de kabeljauwfilets rondom met dit mengsel.
Verhit de grillpan op matig vuur als de tomatensaus bijna klaar is.
Rooster de kabeljauw in circa 4 minuten lichtbruin en net gaar; keer de vis halverwege voorzichtig om.
Neem het kaneelstokje uit de saus.
Bestrooi de vis licht met zout en leg op vier borden.
Schep de saus naast de vis en leg een plakje citroen op de vis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
32
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Notenvrij
/
Pescatarian
/
Sojavrij