Gegrilde Kabeljauw met Provençaalse Groenten en Aardappel-Knoflookpuree
Serveer deze heerlijke gegrilde kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree en geniet van de smaakvolle combinatie van verse vis en mediterrane groenten!
400gProvençaalse roerbakmixmix van groenten zoals courgette, aubergine, en ui
2eetlepelsgedroogde Provençaalse kruiden
500gkabeljauwfiletin 4 stukken
180gaardappelpuree à la minute
Zout en peper naar smaak
1eetlepelbloem
Instructies
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak de champignons met de helft van de knoflook gedurende 2 minuten.
Voeg de paprika en Provençaalse roerbakmix toe en roerbak nog 5-7 minuten, tot de groenten beetgaar zijn.
Breng op smaak met Provençaalse kruiden, zout en peper.
Bestrooi de kabeljauwfilets met zout, peper en bloem.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de filets ongeveer 4 minuten aan elke kant, tot ze gaar zijn.
Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing en roer de resterende olie en knoflook erdoor.
Verdeel de gebakken kabeljauw over de borden, schep de groenten en aardappel-knoflookpuree ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegrilde kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree gaat goed samen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit de Loire-vallei. De frisse tonen van de wijn zullen de delicate smaken van de vis en de kruidige groenten versterken.