Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Kalkoenfilet met Salie-Appeltjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grillpan of gourmetstel
Appelboor
kom
Houten spatels
Ingrediënten
▢
200
g
kalkoenfilet
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
2
kleine
appels
bijv. Elstar, schoongeboend
▢
Sap van ½ citroen
▢
1
eetlepel
honing
▢
1
theelepel
gedroogde salie
▢
4
eetlepels
appelsap
Instructies
Snijd de kalkoenfilet in 8 dikke plakken (medaillons), bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper.
Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appels en snijd de appels ongeschild in partjes.
Besprenkel de partjes met citroensap om verkleuring tegen te gaan.
Roer in een kom de honing los met de gedroogde salie en appelsap, en meng de appelpartjes erdoor.
Bewaar dit afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Verhit een grillpan of gourmetstel.
Leg telkens 2 kalkoenmedaillons met wat appelpartjes ernaast op de hete grillpan of op het gourmetstel.
Schep de appelpartjes regelmatig om met 2 houten spatels.
Bak de kalkoenmedaillons bruin en gaar.
Leg de kalkoenmedaillons op een bord, bestrooi ze met zout en schep de appelpartjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Gris vormt een mooie aanvulling op de sappige kalkoen en de zoete appeltjes.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
13
g
|
Protein:
21
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij