Sappige schouderkarbonades gemarineerd in een zoete en kruidige saus, gegrild tot perfectie en geserveerd met zoete, gegrilde perzikpartjes. Een heerlijk zomers gerecht van de barbecue of grill.
Schil de perziken, halveer ze en verwijder de pit.
Snijd elke halve perzik in 3 partjes.
Besprenkel de perzikpartjes met het citroensap om verkleuring te voorkomen.
Meng in een kom de slaolie, bruine basterdsuiker, tomatenketchup, kerriepoeder, zout en peper tot een marinade.
Bestrijk de schouderkarbonades royaal met de zelfgemaakte marinade.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Leg de gemarineerde karbonades op het grillrooster onder de hete grill.
Gril ze in ongeveer 20 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
Keer ze halverwege de grilleertijd.
Leg halverwege de grilleertijd (na ongeveer 10 minuten) de perzikpartjes naast de karbonades op het grillrooster.
Gril de perzikpartjes tot ze zachte grillstrepen hebben en licht gekaramelliseerd zijn.
Leg de gegrilde karbonades en de gegrilde perzikpartjes op twee borden.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een frisse koolsalade met knoflook en gebakken aardappelen of friet.Wijnadvies:Een fruitige, gekoelde rosé of een lichte, fruitige rode wijn zoals een Grenache past goed bij de zoete perzik en de kruidige marinade van de karbonades