Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Karbonades met Tijmboter en Gebakken Aardappels
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
kg
vastkokende aardappels
geschild
▢
4
schouderkarbonades
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
6
vleestomaten
▢
100
g
boter op kamertemperatuur
▢
1
theelepel
tijm
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
Verwarm de ovengrill voor.
Wrijf de karbonades aan beide zijden in met zout, peper en 1 eetlepel olijfolie en leg ze in een ovenschaal.
Halveer de tomaten horizontaal, bestrooi de snijvlakken met zout en peper en druppel er de rest van de olijfolie over.
Leg de tomatenhelften met de bolle kant naar beneden naast de karbonades in de ovenschaal.
Schuif de schaal onder de hete grill en laat het geheel in 12-15 minuten gaar worden, waarbij je de karbonades halverwege keert.
Roer twee derde van de boter met de tijm los.
Breng de tijmboter op smaak met zout en peper.
Giet de aardappels af en snijd ze in dikke plakken.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de aardappels goudbruin.
Verdeel de karbonades en tomatenhelften over vier borden.
Schep de gebakken aardappels ernaast en verdeel de tijmboter over de karbonades.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot vormt een goede combinatie met de gegrilde karbonades en de tijmboter.
Voedingswaarden
Calories:
620
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij