Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Kipfilet met Basilicummarinade
Heerlijk gegrilde kipfilets, gemarineerd in een frisse basilicummarinade.
Porties:
4
Bereidingstijd:
4
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
kwastje
grillpan
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
wijnazijn
▢
1
dl
olijfolie
▢
4
kipfilets
▢
50
g
basilicumblad
▢
Versgemalen peper
▢
Zout
Instructies
Doe de basilicum, olijfolie, wijnazijn, zout en peper in een keukenmachine.
Mix tot een gladde saus ontstaat.
Maak met een scherp mes 5 à 6 diepe kerven in elke kipfilet.
Leg de kipfilets met de ingekerfde kant naar boven in een lage schaal.
Overgiet de kipfilets met de marinade.
Gebruik een kwastje om de marinade in de kerven te werken.
Dek de schaal af met plasticfolie en zet minstens 4 uur in de koelkast.
Grill de kipfilets boven een houtskoolvuur of in een hete grillpan.
Grill ongeveer 15 minuten en draai regelmatig om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Kies een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
1
g
|
Protein:
34
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.7
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Kip
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Sojavrij