Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Kipfilet met Kokossaus en Kruidige Yoghurt
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
g
Griekse yoghurt
▢
15
g
munt
fijngesneden
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
2
rode uien
gesnipperd
▢
1
rode chilipeper
fijngehakt
▢
1
serehstengel
citroengras
▢
1
cm
gember
in plakjes
▢
200
ml
kokosmelk
▢
½
theelepel
gemalen komijn
djinten
▢
4
kipfilets
Instructies
Meng de Griekse yoghurt met de fijngesneden munt in een kom.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Zet apart.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan op laag vuur.
Voeg de geperste knoflook, gesnipperde ui en fijngehakte chilipeper toe.
Fruit dit geheel 1 minuut.
Voeg de serehstengel, plakjes gember, kokosmelk, gemalen komijn en ½ theelepel zout toe aan de pan.
Laat de saus afgedekt 15 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Verhit ondertussen een grillpan.
Bestrijk de kipfilets met de overgebleven 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
Gril de kipfilets in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar, waarbij je ze halverwege omdraait.
Schep de serehstengel en plakjes gember uit de kokossaus.
Serveer de gegrilde kipfilets met de kokossaus en de kruidige yoghurt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte witte wijn zoals een Riesling zou goed passen bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Australië