Rol de rode peper tussen je handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit.
Snijd de peper vervolgens in de lengte in smalle reepjes en daarna in fijne blokjes.
Meng de rode peper in een kom met een mespuntje gemberpoeder, een snufje chilipoeder en het citroensap.
Prak met een vork de fijngesneden koriander en de zachte boter door het pepermengsel.
Schep het mengsel op een vel plasticfolie en vorm er een klein, dik rolletje van.
Wikkel het strak in folie en laat het boterrolletje minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
Laat de biefstukken in dezelfde tijd op kamertemperatuur komen.
Verhit een grillpan.
Bestrooi de biefstukken met peper en bestrijk ze met olie.
Bak de biefstukken 1 minuut per kant bruin en grill ze vervolgens naar wens nog 1-2 minuten per kant voor een rood, rosé of doorbakken resultaat.
Snijd 4 dikke plakken van het opgesteven boterrolletje.
Leg de gegrilde biefstukken op vier warme borden, bestrooi met zout en leg op elke biefstuk een plakje chiliboter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pittige biefstuk met chiliboter gaat goed samen met een stevige rode wijn, zoals een Shiraz of een Malbec. De kruidigheid van de wijn vult de smaken van de biefstuk en de chiliboter mooi aan.