Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Koolvis met Kruiden
Sappige koolvismoten gemarineerd in citroen en Provençaalse kruiden, gegrild tot perfectie.
Porties:
6
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grillpan of ovenrooster
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
6
koolvismoten
▢
1
citroen
▢
2
el
olijfolie
▢
6
snufjes Provençaalse kruiden
▢
1
bosje
gehakte peterselie
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Leg de vis in een kom en besprenkel met citroensap en olijfolie.
Strooi de kruiden erover en laat 2 uur marineren.
Draai de vis af en toe om.
Grill 10-12 minuten op een hete grill of in een oven op 200°C.
Besprenkel tijdens het grillen met een beetje olie.
Bestrooi met peterselie en serveer met citroenpartjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met geroosterde groenten of een lichte salade.
Wijnadvies:
Een frisse Chablis past perfect bij deze vis.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.9
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden