Gegrilde lams- en courgettekebabs met aardappelsalade
Heerlijk gegrilde lams- en courgettekebabs geserveerd met een frisse aardappelsalade en limoengarnituur. Perfect voor een zomerse maaltijd of barbecue.
Aardappels goed schoonboenen en in weinig water in ca.
20 minuten gaar koken.
Intussen satéprikkers in ruim koud water leggen.
Aardappels afgieten, pellen en laten afkoelen.
Sjalotje pellen en zeer fijn snipperen.
Aardappels in plakjes snijden.
Aardappelplakjes mengen met maïskiemolie, sjalot, zout, peper en kappertjes.
Lamsfilet in blokjes snijden.
Courgettes wassen en in plakken van ca.
1 cm snijden.
Paprika wassen, schoonmaken en in 16 stukken snijden.
Vlees bestrooien met zout, peper en koriander.
Op satéprikkers om en om plakken courgette, blokjes lamsvlees en stukjes paprika prikken.
Limoen schoonboenen en in lengte in 8 partjes snijden.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Stokjes bestrijken met olie en ca.
10 cm onder hete grill ca.
10 minuten roosteren, regelmatig keren.
Aardappelsalade over vier borden verdelen.
Kebabs ernaast leggen.
Garneren met partjes limoen en knoflookbieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met een frisse yoghurt- of knoflooksaus en een extra partje limoen voor extra smaak.Wijnadvies: Een volle rode wijn zoals een Shiraz of Merlot past uitstekend bij het lamsvlees.