Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Naanbroodjes met Pittige Kaas
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Kaasschaaf
kartelmes
grillpan
Kwastje voor olie
Ingrediënten
▢
200
g
overjarige Goudse kaas
in plakken gesneden
▢
1
pak
voorgebakken naanbrood
naturel (2 stuks)
▢
½
pot
mangochutney
zoet, pot à 340 g
▢
1
zakje
verse koriander
15 g
▢
1
eetlepel
olie
Instructies
Snijd de overjarige Goudse kaas met een kaasschaaf in plakken.
Snijd voorzichtig met een kartelmes de naanbroden open.
Besmeer de naanbroden met de helft van de mangochutney en verdeel de kaasplakken gelijkmatig erover.
Pluk de steeltjes van de koriander en strooi de blaadjes over de kaas.
Vouw de naanbroden dicht en bestrijk de buitenkant licht met olie.
Verhit een grillpan.
Rooster de naanbroden 4 minuten en keer ze dan om.
Grill het brood nog 3-4 minuten, tot alle kaas gesmolten is.
Haal de naanbroden uit de grillpan, laat ze iets afkoelen en snijd ze dan in lange repen.
Serveer de rest van de mangochutney als dipsaus erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegrilde naanbroodjes met pittige kaas gaan goed samen met een fris witbier, zoals een witbier met citrustonen.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Brood
/
Kaas
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch