Kook de aardappelen in gezouten water in 20 minuten gaar.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak de ui en paprika’s 5 minuten op laag vuur.
Breng de gezeefde tomaten met de knoflookkruiden, een snufje tijm en suiker aan de kook.
Laat de saus 10 minuten zachtjes koken zonder deksel.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk.
Roer de gebakken ui, paprika, maïs, zout en peper door de stamppot.
Plaats de springvormring in een ovenschaal en schep de stamppot erin.
Verdeel de mozzarella erover, bedruppel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met tijm.
Laat de kaas onder de grill in 10 minuten smelten.
Verwijder de ring en schep een deel van de saus rond de stamppot.
Serveer de rest van de saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse rucolasalade en knapperig stokbrood.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn zoals een Chianti past goed bij de tomatensaus en romige mozzarella.