Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Piepkuiken met Geroosterde Krieltjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de gegrilde piepkuikens:
▢
4
piepkuikens
▢
1
citroen
▢
4
takjes
citroentijm
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
eetlepel
citroenpeper
▢
Zout naar smaak
▢
Olijfolie
Voor de geroosterde krieltjes:
▢
500
gram
krieltjes
gewassen
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
▢
Olijfolie
Instructies
Snijd de citroen in partjes en stop deze samen met een half ongepeld teentje knoflook, citroentijm en peper en zout in elk piepkuiken.
Wrijf de piepkuikens in met olijfolie en kruid ze met citroenpeper en zout.
Plaats de piepkuikens op een rooster boven een bakplaat.
Verwarm de oven voor op Circulatie Grill 160°C en schuif het rooster met de piepkuikens op niveau 2.
Als je een bratometer hebt, plaats deze dan in het dikste deel van de filet en stel de kern in op 72°C kerntemperatuur.
De kip is na 45-50 minuten gaar.
Meng de krieltjes met olijfolie, peper en zout in een ovenschaal.
Plaats de ovenschaal met de krieltjes naast de piepkuikens en rooster ze gedurende 35-40 minuten.
Laat de piepkuikens ongeveer 10 minuten rusten in de warmhoudlade op 70°C voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Suikervrij
/
Tarwevrij
/
Zout arm