Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Ribkarbonade met Mediterrane Groentenmix
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Wok
Ingrediënten
▢
4
el
olijfolie
▢
2
teentjes
knoflook
uitgeperst
▢
1
rode ui
in ringen gesneden
▢
1
el
gedroogde Italiaanse keukenkruiden of rozemarijn
▢
4
ribkarbonades
▢
1
kg
aardappels
bijv. met rode schil, in stukjes gesneden
▢
1
aubergine
in blokjes gesneden
▢
1
zakje
peen julienne wortelreepjes
150 g
Instructies
Meng in een platte schaal 4 eetlepels olijfolie met de uitgeperste knoflook, rode ui en Italiaanse kruiden.
Leg de ribkarbonades in de schaal en marineer ze minstens 30 minuten, waarbij je ze af en toe keert.
Boen intussen de aardappels schoon, snijd ze in stukjes en bak ze in 2 eetlepels olie in een wok in 15 minuten op matig vuur tot ze beetgaar zijn.
Doe ze over in een schaal.
Snijd de aubergine in blokjes.
Verhit een grillpan.
Neem de ribkarbonades uit de marinade, veeg de uitjes eraf en bewaar de marinade.
Grill de karbonades in 4-5 minuten per kant bruin en gaar.
Verhit de resterende marinade in de schoongeveegde wok en bak de aubergineblokjes 5 minuten.
Voeg de aardappelblokjes en wortelreepjes toe en bak de groenten al omscheppend in 7-10 minuten gaar.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra kruiden.
Leg de ribkarbonades op borden en schep het groentemengsel ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De kruidige smaak van de gegrilde ribkarbonade en de Mediterrane groenten past goed bij een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Tempranillo.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
30
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Internationaal