Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Ribkarbonades met Sjalottensaus
Geniet van deze heerlijke Gegrilde Ribkarbonades met Sjalottensaus als een smaakvol hoofdgerecht!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
ribkarbonades à ca. 150 g
▢
50
g
boter
▢
6
sjalotten
in kwarten gesneden
▢
1
pak
aardappelpuree à la minute
180 g
▢
500
g
snijbonen
gesneden
▢
½
vleesbouillontablet
▢
250
ml
kookroom
Instructies
Wrijf de ribkarbonades in met zout en peper.
Verhit de boter in een grote koekenpan en schroei de karbonades aan beide kanten dicht.
Verlaag het vuur en bak de karbonades gedurende 15 minuten, halverwege het bakken omdraaien.
Voeg de gesneden sjalotten toe nadat de karbonades zijn omgedraaid.
Bereid de aardappelpuree volgens de instructies op de verpakking.
Kook de snijbonen in 12 minuten beetgaar.
Haal de karbonades na het bakken uit de pan en houd ze warm.
Roer 50 ml water door de aanbaksels in de pan op hoog vuur om ze los te maken.
Verkruimel het halve vleesbouillontablet boven de pan en voeg de kookroom toe.
Breng de saus al roerend aan de kook en laat deze iets inkoken.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Serveer de gegrilde ribkarbonades met de sjalottensaus, snijbonen en aardappelpuree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Sangiovese past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees